Mika Kivimaa

Syrjivä Euroopan Unioni

EU-parlamentti päätti 12.9.2018 vaatia kurinpitomenettelyn käynnistämistä Unkarin valtiota vastaan ja tällä päätöksellä ilmaisee siis enemmistön tahtoa viedä Unkarilta äänioikeus määräajaksi EU-päätöksenteosta. Perussuomalaiset EU-parlamentaarikot äänestivät tätä esitystä vastaan, mutta kaikki muut suomalaiset mepit äänestivät sen puolesta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho katsoo, että Unkarilla on ongelmia korruption ja kansallisten vähemmistöjen aseman suhteen. Kuitenkaan nämä eivät ole vain Unkarin ongelmia eikä todellinen syy siihen, miksi Unkaria halutaan rankaista.

Käsittääkseni Unkarissa toimii edelleen hyvin demokratia eikä kansanvaltaista järjestelmää yritä mikään puolue kumota. Se tosiasia, että Unkaria johtava, suurimman kannatuksen vapaissa vaaleissa saanut puolue on harjoittanut tiukkaa politiikkaa laittomasti maahan tulevia ihmisiä kohtaan, lienee syy Unkarin epäsuosioon EU-piireissä. Unkarin demokraattisuutta on kritisoitu muun muassa sellaisten lakien takia, jotka kieltävät maksullinen mainonnan vaaleissa ja velvoittavat julkista mediaa tarjoamaan tasapuolisen näkyvyyden kaikille ehdokkaille.

EU-komissio on puolestaan julkaissut direktiivin, jolla itäisen Keski-Euroopan maista, kuten Unkarista, läntisen Euroopan maihin lähetettävien keikkatyöntekijöiden työmahdollisuuksia rajoitetaan. Tämä on selvää kaksinaismoralismia. Miten läntiset EU-maat kehtaavatkin vaatia laillisen EU:n sisäisen työvoiman siirtymisen rajoittamista samaan aikaan, kun ne vaativat laittoman siirtolaisuuden hyväksymistä?

Sama kaksinaismoralismia esiintyy EU:n politiikassa Iso-Britannian EU-eroa kohtaan. Suuresti huudetaan vapaan kaupan puolesta, mutta Britannian kanssa ei suostuta tekemään reilua vapaakauppasopimusta, koska se ei halua enää olla mukana EU:n sisäisessä turmeluksessa vastaanottamassa laitonta siirtolaisuutta eikä rahoittamassa toisten maiden alijäämäisiä budjetteja. Millainen kiristys- ja uhkailuorganisaatio EU:sta onkaan syntynyt!

On tärkeää, että eri Euroopan maat tekevät yhteistyötä ja auttavat keskinäisellä kaupankäynnillään kutakin maata kohentamaan elintasoaan. EU ei enää ole kykenevä tällaisen yhteistyön areenaksi, koska se ei kohtele kaikkia maita tasavertaisina neuvottelukumppaneina.

 

Mika Kivimaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.